Bovallius-palvelut Oy:n henkilöstöpalvelut

Länsi-Savo lehti 23.8.2020

Tiesitkö tämän toimivan tavan työllistyä?
Paikallistuntemus on valttia, kun työ löytää tekijänsä

Työnhakijoille ja ammatinvaihtajille on tarjolla erilaisia kanavia työllistymiseen. Bovallius-palvelut Oy on yksi alan konkareita. Bovalliukselle työn merkityksellisyys ja avoin yhteistyö työnantajan kanssa on kunnia-asia.

Yrityskoordinaattori Jani Naukkarinen (vas.) ja toimitusjohtaja Timo Keisala tuntevat alueen työnantajat ja -tekijät.

Bovallius-palvelut Oy on monialainen yritys, joka tarjoaa muun muassa suorarekrytointia ja työvoiman vuokrausta Etelä-Savon alueella.

Etelä-Savon alueella pitkään toiminut Bovallius-henkilöstöpalvelut on oman alansa vahva osaaja: Heidän kauttaan rekrytoidut työntekijät jäävät usein sille tielleen eli työantajayritys nappaakin heidät omille palkkalistoilleen. Tämä on yksi yrityksen vahvuuksista, jota toimitusjohtaja Timo Keisala ja yrityskoordinaattori Jani Naukkarinen haluavat korostaa. Heille on tärkeää, että työntekijät saavat pitkiä työsuhteita, keikkatyön tarjoaminen ei ole ”se juttu”.

-Meillä ei ole hyppykeikkoja, vaan pyrimme tekemään pitkiä ja kokoaikaisia toimeksiantoja. Tämä on molempien etu – niin työntekijän kuin työnantajankin – ja erityisesti työntekijälle tämä on iso valtti. Toimintamme ei rakennu volyymiin, vaan pitkiin työsuhteisiin, Keisala ja Naukkarinen molemmat vakuuttavat.

Osaaminen tehdään näkyväksi

Bovallius-palvelut Oy tarjoaa Etelä-Savon alueelle työntekijöitä niin metalli- ja rakennusalalle kuin myös palvelusektorille. Parhaimmillaan työnantajalta jää monta turhaa rekrytointituntia pois, kun prosessi annetaan ammattilaisten hoidettavaksi. Samalla pystytään selvittämään myös mahdolliset kouluttautumis- ja palkkatukiasiat.

-Toimeksiannossa autamme työnantajia esimerkiksi palkkatuki- ja oppisopimusasioissa. Jos työnhakija on palkkatukioikeutettu, työnantajan on mahdollisuus saada palkkatuki joko suoraan itselleen tai sitten se näkyy meidän hinnoittelussamme. Reservissä on satakunta koulutettua ammattilaista moneen erilaiseen tarpeeseen, Keisala vinkkaa.

-Toki aina ei tule valmiita osaajia, mutta kauttamme voi kouluttautua ammattiin. Sanoitamme työnhakijoiden osaamista aina tarkasti, toimimme yksilöllisesti ja pidämme yhteyttä työnantajaan ja työntekijään työjakson aikana. Näin haluamme tukea työllistymistä parhaalla mahdollisella tavalla. Usein työnkuva räätälöidäänkin työntekijän ja työnantajan kanssa yhdessä sopivaksi, Naukkarinen painottaa.

Harri Kovanen johtaa pieksämäkeläistä perheyritystä Piakoa ja tekee tiivistä yhteistyötä Bovallius henkilöstöpalvelujen kanssa.

Räätälöityä rekrytointia

Pieksämäella jo 1980-luvulta alkaen toiminut Kovasten perheyritys Piako suunnittelee, valmistaa ja myy hyötyajoneuvojen päälirakenteita muun muassa Puolustusvoimille ja Postille. He ovat hyödyntäneet Bovalliuksen palveluja kohta puolenkymmentä vuotta. Yhtiön toimitusjohtaja Harri Kovanen kiittelee toiminnan avoimuutta ja asiakkaan tarpeiden tunnistamista.

-Yhteistyö alkoi, kun meillä oli hetkellinen tarve saada lisää henkilökuntaa, Bovalliuksen Jani Naukkarinen tarjosi palvelujaan ja sen jälkeen yhteistyö on jatkunut. Bovallius tietää meidän tarpeet ja osaa suositella tekijöitä. Jani soittaa välillä, että ”tämmöinen kaveri on tarjolla, otatteko teille töihin” ja usein vuokraamme kaverin saman tien.

Yhteistyö Bovalliuksen kanssa mahdollistaa sekä kiirehuippujen tasaamisen että molemminpuolisen tutustumisen ja kykyjen näyttämisen. Kovanen korostaakin, että Piakolla vuokraus on usein johtanut henkilön työllistymiseen.

-Välillä tilauksissa on nousupiikkejä ja niiden tasaamiseen vuokratyövoima on todella tarpeeseen. Meillä vuokratyö voi kestää jopa puoli vuotta. Siinä ajassa kaveri pystyy näyttämään, mihin kykenee. On tekijästä itsestään kiinni, haluaako jäädä taloon vai ei. Yleensä ovat jääneet.

Yhteiset pelisäännöt auttaa onnistumaan

Henkilövuokrauksen etuina Kovanen mainitsee turvallisuuden ja avoimuuden molemmille osapuolille. Avoimuuteen liittyy myös yhteiset pelisäännöt työvoiman tarjoajan kanssa, silloin asiakas tietää, mitä on ostamassa. Tärkeää on myös minkälaista työvoimaa tarjotaan ja onko henkilö soveltuva kyseiseen työtehtävään.

-Vuokratyösuhde on turvallinen molemmille osapuolille, nähdään puolin ja toisin, miten yhteistyö sujuu. Minulle asiakkaana on tärkeää avoimuus, asiakkaan tarpeiden tunnistaminen, yhteiset pelisäännöt ja se, mitä hinta sisältää. Ei ole olemassa yhtä standardia, mutta lähtökohtaisesti meillä pystytään hyödyntämään kaveri, jos osataan oikein johtaa, Kovanen kiteyttää.

Työnhakija, tule meille töihin!

-Meillä ei tehdä keikkatöitä, vaan pitempiä toimeksiantoja
-Olemme paikallinen toimija, tunnemme takuuvarmasti sekä työnantajat että työnhakijat
-Meillä on pitkät perinteet ja vahva paikallistuntemus
-Toimimme koko Etelä-Savon alueella.

Bovallius-palvelut Oy on vuonna 2004 perustettu monialainen yhteiskunnallinen yritys, joka tekee henkilöstövuokrausta ja rekrytointia, alihankintaa, tuottaa erilaisia valmennus- ja kuntoutuspalveluja ja ylläpitää yksityistä päiväkotia. Toimipisteet Pieksämäellä, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Ota yhteyttä yrityskoordinaattori Jani Naukkariseen,
jani.naukkarinen@bovallius.fi tai puh. 040 482 9479